Bila tiba musim perayaan, Kuih Siput ni memang laris. Dari dulu hinggalah sekarang, kudapan tradisional ni memang menjadi buruan ramai. Nak buat pun mudah je. Lagipun jika buat secara homemade memang lebih sedap, rangup dan puas makan. Jom cuba.

 

Ads

KUIH SIPUT RANGUP

BAHAN-BAHAN:

  • 1 kg tepung gandum
  • 1 cawan marjerin
  • 1 cawan gula halus
  • 2 paket serbuk kari kecil
  • 1 sudu teh garam
  • 1 kotak kecil santan
  • 1 biji telur
  • Daun kari

CARA MEMASAK:

Ads
  1. Satukan semua bahan dan uli hingga sebati.
  2. Panaskan minyak yang banyak dalam kuali dan cubit doh kuih siput tadi.
  3. Gelekkan doh pada acuan kuih siput, masukkan ke dalam minyak panas ebrsama daun kari dan goreng hingga garing.
  4. Angkat dan sedia untuk dinikmati.

Resipi Kuih Siput Rangup. Kudapan Raya Paling Sedap & Senang Nak Buat.

Ads

Kredit resipi & foto: Cik Lah Pink

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI