Warga kota jangan risau. Boleh je nak makan dodol. Buat sendiri dodol cair. Guna empat bahan sahaja. Walau mungkin tak sama macam dodol yang dimasak atas api dapur kayu di kampung, sekurangnya dapatlah kita rasa dodol homemade.

DODOL CAIR

Rindunya Nak Makan Dodol, Jom Buat Sendiri Dodol Cair Untuk Pelepas Rindu

.

Rindunya Nak Makan Dodol, Jom Buat Sendiri Dodol Cair Untuk Pelepas Rindu

IKLAN

BAHAN-BAHAN

CARA MEMASAK:

  1. Masukkan semua bahan dan kacau sampai tepung tidak berketul.
  2. Hidupkan api.
  3. Masukkan dalam kuali dan kacau selama 2 jam.
  4. Kalau nak lebih pekat sedikit, kacau lagi sehingga 3 jam.

Sedap makan begitu sahaja atau dengan roti dan biskut.

IKLAN

Rindunya Nak Makan Dodol, Jom Buat Sendiri Dodol Cair Untuk Pelepas Rindu

Selamat mencuba!

IKLAN

Sumber resipi: Siti Nailah AlFarafisha Roslan

NAK RESIPI LAIN?
Kuih Seri Muka Paling Senang & Sedap
Manisan Dari Vietnam Yang Sangat Sedap
Biskut Cornflakes Rangup 

 

https://www.youtube.com/watch?v=G8nxV8oalO4

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI