Sudah masuk minggu ketiga sebelum Hari Raya menjelang tiba, masing-masing dah sibuk menyiapkan biskut raya. Ada yang suka membuat sendiri lagi puas menikmatinya. Biskut semperit red velvet ni dah sejuk sikit boleh cairkan choc dan drizzle ke atas biskut. Boleh buat banyak untuk dibawa pulang ke kampung.

Semperit Red Velvet

Bahan-bahan:

250gm butter

110gm icing sugar

1 biji kuning telur

Ads

50gm tepung kastad

240 tepung jagung

150gm tepung gandum

1 sudu besar red velvet emulco

1 sudu teh esen vanila

Hiasan

Choc chip

Choc Drizle

Cara membuat:

1.Gaul butter dan gula hingga sebati.

2.Masukkan kuning telur, esen vanila.Gaul sebati.

Ads

3.Masukkan tepung gandum, tepung jagung, tepung kastad yang diayak.Gaul sebati sehingga menjadi doh.

4.Masukkan red velvet emulco,gaul sebati.

5.Tekan acuan semperit. Letak choc chip atas.Bakar pada suhu 175° selama 25 minit.

Kredit: Farah Husna

Resipi Putu Mayam Original Yang Kita Boleh Buat Sendiri Di Rumah, Lembut & Sedap Rasanya

Ads

Resipi Mudah Buat Biskut Sarang Semut Lejen, Guna Sukatan Cawan Je

Mudahnya Nak Buat Puding Biskut Cream Cracker, Guna TIGA Bahan Je

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI