Zukini celup tepung

Zukini celup tepung sesuai sebagai snek. Zukini (Zucchini) ni nampak sama seakan timun Jepun, tapi tak sama ya. Selalunya Zukini lebih bulat dan besar. 

Zukini Celup Tepung, Snek Simple Berkhasiat
Foto: Pexels

Zukini celup tepung sesuai sebagai snek. Zukini (Zucchini) ni nampak sama seakan timun Jepun, tapi tak sama ya. Tekstur di dalam zukini tidak berair macam timun. Kalau tengok masakan orang barat, memang mereka suka gunakan sayur ini. Tak kira dibayar, digoreng atau buat lasagna gantikan lasagna sheet.

Ia snek lebih sihat berbanding snek lain. Sesuai dijadikan kudapan ketika menonton bersama keluarga tersayang. Tak susah pun nak buatnya. Hanya Guna tiga bahan je. Senang kan? Ikut saja resipi daripada puan Izlyana Ell ini ye.

Zukini Celup Tepung

Bahan-Bahan:

Zukini (hiris bulat)

Sedikit tepung Bestari – boleh beli online di sini

Ads

Tepung beras – boleh beli online di sini

Air

Minyak Masak – boleh beli online di sini

Cara Memasak:

Dalam satu mangkuk, satukan tepung Bestari dengan tepung beras. Gaul sekata. Masukkan hirisan zukini.

Zukini Celup Tepung, Snek Simple Berkhasiat

Panaskan minyak dalam kuali. Goreng zukini hingga masak. Angkat dan toskan. Siap! Senang je kan?

SERTAI TELEGRAM GENG RASA SHARE RESIPI 

Dapatkan lebih banyak resipi di laman web RASA:

Resipi Cendawan Enoki Goreng Kudapan Sedap Dan Mudah

Ads

Kuih Gunting Rangup Guna Air Fryer, Air Sejuk Rahsianya

Popia Pisang 3 Bahan, Pencuci Mulut Sangat Sedap Dan Mudah Buat

 

 

Ads

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @RASA dan Youtube Majalah RASA Official

 

 

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI