Air fried Hot & Spicy Chicken Chickpeas Popiah. Makan Sambil Menangis Sebab Sedap Sangat

Share

 

Snek ringan yang sihat untuk keluarga anda dan sesuai dihidangkan bila-bila masa. Sangat mudah hanya gunakan kulit popia yang sedia ada dengan mengolah inti istimewa kacang peas dan isi ayam.

 

HOT & SPICY CHICKEN CHICKPEAS POPIAH

BAHAN-BAHAN:

  • 200 gram kacang kuda rebus
  • Olive oil
  • 5-6 biji hirisan bawang rose **
  • 5-6 ulas parutan bawang putih **
  • Daun kari ( banyak ) **
  • 7 biji hirisan cili padi **
  • 250 gram mince chicken / ayam hancur
  • 1 sudu kecil serbuk cili ***
  • 1 sudu kecil serbuk kari ***
  • 1 sudu kecil serbuk perasa ayam ***
  • Garam (kalau masih belum masin )

 

CARA MEMASAK:
1. Tumis bahan bertanda ** menggunakan olive oil
2. Selepas itu diikuti bahan bertanda ***
3. Masukkan mince chicken
4. Masukkan kacang kuda
5. Masukkan garam
6. Siap!

 

 

INFO: Kalau tiada air fryer boleh sahaja goreng sepertia biasa.

 

KREDIT RESIPI & GAMBAR: Emy Mellisa Mohd Kasim 

 

ANDA MUNGKIN MENYUKAI RESIPI INI:

Published by
Zera Naim