Sedapnya minum air jagung puaka dengan rasa lemak manis jagung yang terbaik. Ditambah pula ais ketul atau aiskrim pilihan menambahkan lagi kesegaran.

AIR JAGUNG PUAKA

BAHAN-BAHAN:

Ads
  • 5 sudu besar perisa jagung
  • 5 sudu besar jagung tin
  • 2 cawan besar air masak
  • Setengah tin susu cair
  • 6 sudu susu pekat

 

Tambahan:

  • Ais Ketul
  • Beledor hitam ( Agar-agar )

 

Ads

CARA MEMBUAT:

Ads
  1. Masukkan perisa jagung dalam jug.
  2. Selepas itu masukkan air dan susu cair.
  3. Kemudian masuk susu manis
  4. Tambahkan jagung kacau

 

Kredit: Rusmida Rusdi

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI