Untitled design - 2019-11-05T124853.970

Kadangkala buntu juga untuk memikirkan menu pagi yang tidak menjemukan dan anak-anak pun suka makan. Selain menu berat boleh buat menu sihat dan mengenyangkan ini. Sangat mudah dan bahan-bahannya senang untuk didapati. Kombinasi ubi kentang dan keju mozarella sungguh menyelerakan.

BEBOLA KENTANG CHEESE

3biji kentang
2biji telur(sebiji pun boleh)
1tangkai daun bawang
1biji cili merah(dicincang halus)
1cawan tepung gandum
2cawan serbuk roti
1sudu kecil lada hitam/lada sulah
1sudu besar butter
150g keju mozzarella
minyak secukupnya

Cara-caranya:

Bebola Kentang Keju Enak Rasa
1.Rebus ubi dan letakkan sedikit garam.

Ads

Bebola Kentang Keju Enak Rasa
2.Setelah ubi lembut,bolehlah dilenyekkan.

Bebola Kentang Keju Enak Rasa
3.Masukkan tepung gandum setelah ubi lumat.

Bebola Kentang Keju Enak Rasa
4.Masukkan telur, daun bawang dan butter.

Bebola Kentang Keju Enak Rasa
5.Gaul hingga sebati adunan tadi.

Bebola Kentang Keju Enak Rasa
6.bentukkan bola dan leperkan untuk letakkan keju mozzarella.

Bebola Kentang Keju Enak Rasa
7.Letakkan bebola tadi ke dalam serbuk roti.

Bebola Kentang Keju Enak Rasa
8.Sedia untuk digoreng.

Ads

Bebola Kentang Keju Enak Rasa
9.Setelah kekuningan boleh angat dan toskan minyak.

Bebola Kentang Keju Enak Rasa
10. Sedia untuk dinikmati.

Kredit: cahaya malaika

Ads

Ini 3 Lauk Sedap & Senang Masak, Sesuai Sebagai Hidangan Lepas Raya.

Kari Kambing Tanpa Santan Memang Padu Sedapanya, Boleh Cuba Ni.

Rahsia Buat Laksam Cantik Berkilat, Kuah Lemak Berkrim.

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI