Sekarang ni anak-anak tak kesekolah, mesti ramai mak-mak pening kepala tau tau nak masak menu apa lagi untuk sarapan atau kudapan minum petang anak-anak. Ini idea baik yang boleh mak-mak cuba Cucur Kentang, hanya guna tiga bahan dan hasinnya memang sedap, gerenti anak-anak suka. Boleh buat siap-siap malam, pagi tinggal goreng je.

CUCUR KENTANG
BAHAN-BAHAN:
3-4biji ubi kentang | kupas kulit
8-10 sudu besar tepung jagung
Sedikit garam

Ads

CARA MEMBUAT:

Ads
Ads
  1. Rebuskan ubi kentang sehingga lembut .
  2. Toskan ubi kentang yang direbus tadi dan lenyekkan .
  3. Tambahkan garam sedikit .
  4. Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit .
  5. Bulatkan doh tadi menjadi bulat dan boleh digoreng .
  6. Siap dihidang

Kredit : Chumily

Dapatkan resipi, perkongsian dan info menarik. Free jer!
Dengan ini saya bersetuju dengan Terma Penggunaan dan Polisi Privasi

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi. Download sekarang!

KLIK DI SEENI