Anak-anak tak suka tauhu? sedangkan tauhu adalah sumber protein baik dan murah. Mak-mak boleh cuba idea ini supaya khasiat tauhu ini dapat di manfaatkan dalam kudapan yang sedap dan mudah sangat disediakan. Sesuai ni kalau dijadikan bekal berkelah atau dijadikan hidangan sampingan di majlis keraian atau makan sambil menoton TV pun layan ye…Sebab tu kena cuba .

Tak Rugi Buat Tauhu Goreng Mentega Ni, Sungguh Sedap & Rangup.
.

Ads

TAUHU GORENG MENTEGA RANGGUP

Ads

BAHAN-BAHAN:

Ads
  • 3 keping tauhu biasa | potong dadu
  • 1 cawan serbuk roti
  • 3 sudu makan tepung jagung
  • 6 ulas bawang putih | cincang halus
  • 5 biji cili padi | hiris halus
  • 1 pokok daun bawang | hiris 2cm
  • Garam dan gula secukup rasa
  • 2 sudu makan mentega
  • Minyak masak secukupnya

CARA MEMASAK:

  1. Tauhu yang telah dipotong dadu digaulkan dengan tepung jagung dan sedikit garam. Gaul rata.
  2. Panaskan minyak, goreng tauhu hingga garing angkat dan ketepikan.
  3. Menggunakan kuali lain, panaskan mentega bersama 1 sudu makan minyak masak.
  4. Tumiskan bawang putih dan cili padi hingga wangi.
  5. Masukkan serbuk roti, tumis hingga kekuningan.
  6. Tambahkan di dalamnya hirisan daun bawang dan perasakan dengan garam dan gula secukupnya.
  7. Setelag garing tutup , masukkan tauhu dan gaul rata.
  8. Sedia dihidangkan panas-panas.
Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI